videóval

2020.12.14. 15:07

Ez nem egy újabb csingilingi karácsonyi zene

Igazi karácsonyi dallal jelentkezett Gyányi István püspökladányi énekes.

Fotó: Lévai Péter-archív

Beszkid József zeneszerzővel és Toldi Tamás szövegíróval már a legutóbbi, Elátkozott 100 év című dalnál sikerült egymásra hangolódniuk, így a Karácsonyra várva is közös projekt volt. – A dalban benne van mindaz, amit, mint előadók, mind a hárman átérzünk: nem voltak fellépések, bizonytalan volt ez az év. Nekem is voltak olyan ismerőseim, barátaim, akiknek hónapokig nem volt munkájuk a vírus miatt. Szíven ütött, hogy színészek álltak be pizzafutárnak, vagy költöztek haza a szülőkhöz, mert nem volt bevételük – osztotta meg a Naplóval Gyányi István. Hozzátette: – A karácsony mindig egy kicsit évösszegző is, lezárja az évet, a dal is erről szól, de nehéz hónapok után próbálunk egy kicsit a jó dolgokra és a reményre koncentrálni.

„Ez a karácsony más lesz, nem is tudjuk, hogy milyen, de igyekeztünk egy kicsit optimista hangvételt megütni”

– mondta.

A dal a hozzá kapcsolódó, Lévai Péter által készített videoklippel december 9-én debütált a Black Rose Project gondozásában.

– Képileg is igyekeztünk megjeleníteni az elmúlt pár hónapot: a nagymama integet az ablakból, mert csak úgy találkozhat az unokájával, egy üres színházteremben éneklek, és azt is próbáltuk megmutatni, hogy amikor a család együtt van, az az igazi boldogság. A vírus egy kicsit rávilágított arra, hogy tényleg nem az anyagiak a legfontosabbak, hanem az egészség, a család és a szeretet – vallja a püspökladányi énekes, aki azt is elmondta, bár most egy szál zongora kíséretében énekel, karácsonyhoz közeledve kiadják a dal poposabb, rádióbarát verzióját is.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában