Gondoskodnak olvasnivalóról

2020.11.30. 11:24

Járványhelyzetben is lehet kölcsönözni a Méliuszból

A könyvtárban nem állt meg az élet | Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

„Ne maradjon könyv nélkül, kölcsönözzön!”

– ezt javasolja a Méliusz Juhász Péter Könyvtár lapunkhoz eljuttatott közleményében. A könyvtár valamennyi egysége zárva tart, de az intézmény lehetővé teszi a könyvek kölcsönzését.

A könyvtárban nem állt meg az élet | Fotó: Matey István

Ehhez könyvlista összeállítására kérik az olvasókat szerzővel és címmel, melyhez segítséget nyújthat az online katalógus; a listát pedig várják e-mailben vagy telefonon. Természetesen azzal a könyvtárral kell felvenni a kapcsolatot, ahol kölcsönözni szeretne az olvasó. A telefonokat 9 és 15 óra között fogadják. Amikor a könyvcsomag elkészült, a megadott elérhetőségek egyikére visszajelzést küldenek. Az átvétel a Központi Könyvtár esetében a főbejáratnál történik, a fiókkönyvtáraknál az ajtón vagy ablakon történő kopogással, illetve csengetéssel lehet jelezni a könyvtárosnak.

A szolgáltatást csak érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasók számára teszik elérhetővé. Beiratkozásra, valamint a hálózat más könyvtáraiból történő átkérésre nincs lehetőség! A könyvtár előtti várakozás közben is kérik az előírt távolság megtartását, a könyvcsomag átvételekor kötelező a maszk viselése!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában