Lesz hova menni

2020.10.21. 10:50

Rendhagyó, de színes lesz az őszi-téli programkínálat

Megfelelő óvintézkedések beiktatásával a hideg hónapokban is lesznek rendezvények a cívisvárosban.

20201017 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló Elkezdődött a karácsonyi díszkivilágítás felszerelése Debrecen belvárosában.

Fotó: Matey István

A hűvös októberi szellő már hordozza magában a tél hangulatát, aki pedig a karácsonyi vásár és a gőzölgő forralt bor szerelmese, november elején tudhatja meg, idén is lesz-e adventi vásár a Nagytemplom előtt. – A debreceni adventről és karácsonyi vásárról még folyik az egyeztetés, így a részleteiről később, várhatóan november első hetében tudunk tájékoztatni – közölte a Napló érdeklődésére Kerekes Sándor, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője.

Most sem kell csalódniuk

Debrecen nem jelentős téli úti cél, vagy legalábbis nem szerepel a legfelkapottabbak listáján. – Hiszen a legnépszerűbbek télen a magashegyi sítáborok és az egzotikus üdülések – nyilatkozta a Naplónak Gődény Gábor, a Visit­Debrecen divízióvezetője. Aki azonban mégis Debrecen mellett dönt, idén sem fog csalódni. Bár – a koronavírus okozta járvány miatt – rendhagyó körülmények között, idén is lesznek kültéri és beltéri rendezvények egyaránt. – Az operatív törzs járvány­ügyi ajánlásait és Debrecen járványügyi szabályozásait figyelembe véve és a közönség érdekeit szem előtt tartva alakítjuk ki a kulturális programok megszervezésére, lebonyolítására vonatkozó működést. Ennek megfelelően vannak kültéri és beltéri rendezvényeink is – hangsúlyozta Kerekes Sándor.

Színes palettával

Példaként említette a „Debreceni Ősz – kisfarsangi mulatságok Mihály-naptól Márton-napig” című programsorozatot, amely október 3-tól november 14-ig látogatható szombat délutánonként a Dósa nádor téren. Emellett természetesen beltéri programokból is lesz választék, hiszen novemberben a Debreceni Őszi Fesztivál révén ezúttal is színes palettával igyekeznek illusztrálni a cívisváros kulturális életének gazdagságát: színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenével, előadóestekkel és kiállítással várják a Kölcsey Központ biztonságos tereibe azokat, akik testközelből tapasztalnák meg a kultúra ezernyi arcát.

Berecz Dorina

Borítókép: A napokban már az ünnepi fényfüzérek szerelése is elkezdődött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában