Hitélet

2020.10.11. 09:14

Görögkatolikus hittanverseny: Nyíracsádon tartották az egyik döntőt

Az idén nem Máriapócson, hanem az ország hat pontján egyidőben versenyeztek a döntőbe jutott diákok.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Október 10-én Nyíracsád volt az egyik helyszín az ország hat települése közül, amely otthont adott a minden évben megrendezésre kerülő görögkatolikus hittanverseny országos döntőjének. A többfordulós versenyre tavasszal kerül sor, de a döntő megmérettetést idén őszre tolta a koronavírus-járvány. Mivel a lebonyolítást úgy tartották biztonságosnak, hogy Máriapócs helyett ezúttal több helyszínen zajlik a megmérettetés, így a végeredmény még várat magára. Október 10-én délelőtt egyidőben Budapesten, Szegeden, Sajópálfalán, Bekecsen, Miskolcon és Nyíracsádon tartották meg a végső megmérettetést. Nyíracsádra harminc gyermek érkezett Záhonyból, Hajdúdorogról, Újfehértóról, Kislétáról, Mátészalkáról, Penészlekről, és természetesen a helyiek is képviseltették magukat, mégpedig három csapattal, hisz az előző fordulóban három kategóriában is dobogóra állhattak.

Ismerkedés a faluval

A rendezvénynek a művelődési ház adott otthont, ahol a házigazda Tóth Elek parókus köszöntötte a vendégeket, majd egy közös imádságot követően kiosztotta a csapatoknak a versenyfeladatokat. Míg a gyerekek dolgoztak, addig a felnőttek, a kísérő atyák és a szülők a nyíracsádi görögkatolikus templomot és a település néhány nevezetességét tekintették meg. A hittanversenyen egyházi és nem egyházi iskolák tanulóinak háromfős csapatai vettek részt természetesen külön kategóriában. A diákok és a felkészítők is bíznak benne, hogy a verseny után beküldött feladatlapokat mihamarabb kijavítják, így fény derülhet a helyezésekre is. A görögkatolikus egyházközség ebéddel vendégelte meg a Nyíracsádra látogató versenyzőket.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Széll Nóra, Rácz Edina és Krekk Petra a helyi 7-8. osztályosok mezőnyében versenyzett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában