éles váltás

2020.10.16. 14:24

A rap műfajáról jazzegyüttesre tért át

Geriskillz mottója a „semmiből valamit”, vagyis néha fogalma sincs, miről beszél, de a befogadó érti.

Vámosi Kira

Geriskillz 2004 óta foglalkozik rappel. – Sokat turnéztunk az országban, minden hétvégére jutott egy vagy két fellépés. Ebben az időszakban keveset voltam a családommal, mert a gép előtt ültem zenéket gyártva, vagy mentem fellépésre. Hajtott a megfelelési vágy, a karrier, siker, és ezeket priorizálva futottam önmagam után. Producerkedtem más előadóknak, az évek alatt jöttek a nagyobb nevek, de mai fejjel már sok dolgot máshogy csinálnék – folytatta. – Pár éve megalapítottuk a Szerelmem zenekart, amely poénpopcsapatnak indult, ezt újragondolva pedig jazz­együttest csináltunk. Mellénk állt a Kelemen Kabátban és Csemer Boglárka dobosa, illetve Kapusi Kálmán – a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karáról – basszusgitárral és mélybőgővel, illetve Fekete Kovács Kornél Liszt Ferenc-díjas trombitaművész, a Modern Art Orchestra megalkotója – tette hozzá.

Geriskillz újabb típusú, jazzes dalai részben angol nyelven íródnak. – Azt gondolom, hogy az angol szövegek világában valamiért őszintébb lehetek. A jazzegyüttesünk neve Tomin Cherry, ahol szó esik az Istennel való kapcsolatomról, a szerelem kereséséről, újra megtalálásáról, a régi szerelem gyászolásáról, az egoista, önközpontú énem kifigurázásáról, a felszínes világból való kimenekülésről és persze a kislányomról – osztotta meg. – Emellett vannak elektronikus zenei kikacsintgatásaim is. A Delighters nevű budapesti EDM-produceri alakulattal dolgozom együtt. EDM-, club- és deep house-alapokat kapok, amelyekre szöveget írok és felénekelem. Egy orosz DJ-vel is alkotok néha, és hihetetlen, milyen messzire eljutnak a dalaink. Legutóbb egy kazahsztáni válogatásra válogatták be a dalunkat, egy moszkvai ismerősünk ajánlásával – részletezte Geriskillz.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában