Oktatás

2020.09.24. 10:45

Tanárképző szeminárium a zsidó emlékhelyekről

A kétnapos rendezvényen interaktív módszerek segítségével mutatják be, hogyan építhetők be a zsidó temetők és más emlékhelyek az oktatásba.

Számos emlékhely őrzi a magyar zsidóság több száz éves történelmét: épületek, utcák, amelyeken nap mint nap végigmegyünk. A borostyánnal benőtt temetők emberi sorsokról és egy gazdag kultúráról mesélnek, amely mindannyiunk öröksége.

Az október 18-án és 19-én zajló szemináriumon középpontba kerül a zsidó temetők sírkövein szereplő szimbólumok és héber betűk értelmezése, illetve a résztvevők szakértők segítségével megismerhetik a magyarországi zsidó közösség örökségét. A pedagógusok elsajátíthatják a Centropa Alapítvány modern oktatási módszereit, és lehetőségük lesz az ESJF, valamint a Centropa veterán tanáraival együttműködve interaktív, modern óraterveket készíteni, melyekkel benevezhetnek a nemzetközi óraterv-versenyre is. Az érintettek továbbá részt vesznek az alapítvány „Történetek egy családi albumból” című kiállításmegnyitóján, amelyen minden kedves érdeklődőt szeretettel látnak 2020. október 18-án, 17 órakor a Pásti utcai Zsinagóga dísztermében.

A képzésre szeretettel várjuk általános- és középiskolás pedagógusok jelentkezését – hangsúlyozta közleményében a Centropa Alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában