programok minden korosztálynak

2020.09.04. 12:11

Hagyományőrző napot tartott Körösszakál roma kisebbségi önkormányzata

Közös főzés, táncműsor és tombolasorsolás is volt.

A kis táncosok. Vezetőjük, Mohácsi Anita a kép jobb szélén látható | Fotó: Vmirjáncki József

Az egész napos rendezvény programját úgy tervezték, hogy minden korosztálynak lehetősége legyen a szórakozásra, a kikapcsolódásra. Délelőtt a tornacsarnokban kispályás labdarúgótorna volt. A helyiek csapata a Békés megyei Körösnagyharsány roma csapatával mérkőzött. A győztes szakáliak díszes serleget kaptak ajándékba.

Sokszínű kulturális műsor

Közben üstben főzték a sertéspörköltet, amelyet délben mindenki díjmentesen elfogyaszthatott. Pálfi Tamás, Körösszakál polgármestere 300 cső csemegekukoricát ajándékozott a kisebbségi önkormányzatnak, amelyet ebéd után elfogyaszthattak. A település első embere abban is segítette a kisebbségi önkormányzatot, hogy az eseményhez szükséges eszközöket a rendelkezésükre bocsátotta.

Ebéd után megkezdődött a főleg énekes és táncos produkciókat felvonultató kulturális műsor. A fiatal lányok és fiúk igencsak kitettek magukért. A hagyományos roma nemzeti viseletbe öltözöttek táncaikkal és énekeikkel bemutatták közönségüknek, hogy mennyire a „vérükben vannak” a tánclépések. A táncokat Mohácsi Anita és Bozsányi Amanda Melinda tanította.

A kis táncosok. Vezetőjük, Mohácsi Anita a kép jobb szélén látható | Fotó: Vmirjáncki József

A rendezők, Gurbai János, Gurbai Sándor, Kassai­né Gurbai Csilla, Balog Kitti, akik a helyi roma kisebbség képviselői is, Jónás Etelka elnök vezetésével úgy szervezték a hagyományőrző napot, hogy mindenki jól érezhesse magát.

A hagyományőrző nap végén tombolasorsolást is tartottak, amelynek fődíját egy csemegekosarat Pálfi Tamás polgármester ajándékozta a roma önkormányzatnak.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában