Palacsintázás és sok-sok nevetés

2020.08.30. 18:43

Vitéz László volt a sztárja a Vojtina Bábszínház vasárnapi évadnyitó mulatságának

Többesztendős hagyományaihoz híven a Nagytemplom mögötti emlékkertben és a bábszínházban tartotta kapunyitó ünnepségét vasárnap a Vojtina.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Az Idesüss a Figurásra! című családi programsorozat a délelőtti órákban napindító gólyalábas, mutatványos mókázással vette kezdetét, majd Kemény Henrik „főhősének” történeteit, köztük a Vitéz László menyecskét keres című produkciót láthatta a nagyérdemű Barna Zsombor, Szilágyi Barnabás és Balogh Patrik előadásában. Azok, akik némi árnyékra leltek az emlékkertben kifeszített vitorlák és felállított pavilonoknak köszönhetően, élvezhették a kézműveskedés és az interaktív játékok perceit is. A zeneszerető gyerekeket Hősies hangok és mozdulatok címmel izgalmas kalandozás várta a hangszerek birodalmában, de azoknak sem kellett csalódniuk, akik palacsintára éheztek, ez volt ugyanis az ünnepi déli harapnivaló. A Vojtina Bábszínház idén ünnepi, 45. évadát nyitotta meg, ebből az alkalomból kivételesen délután is színes programokkal szórakoztatta a közönséget.

Fotó: Molnár Péter

Így vehettek részt az érdeklődők egy interaktív tárlatvezetésen Vitéz László vándorlásai címmel, és aki még nem látta a Játszani, játszani, játszani akarok! elnevezésű kiállítást, vasárnap azt is megtehette. A társulat kapunyitó ünnepének legizgalmasabb szakaszában nem mindennapi találkozáson vehettek részt bábokkal, díszletekkel, paravánokkal a leendő Vitéz László BábTérben kinyitott ládákba pillantva. A hagyományoktól eltérően már a nyitónapon bemutatta új darabját, A libapásztorlányt a debreceni bábszínház.

Fotó: Molnár Péter

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában