Csodás Magyarország

2020.08.11. 15:59

Turisztikai kampányfilmben láthatjuk viszont az egyetem főépületét

A Debreceni Egyetem is szerepel majd a 2020-as Csodás Magyarország kampányfilmben, amelyet a napokban forgattak a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a cívisvárosban, írja a hirek.unideb.hu.

Fotó: unideb.hu

Egy filmgyártó cég már két éve bővíti a Magyar Turisztikai Ügynökség videótárát, hogy bemutassa Magyarország különböző tájegységeinek szépségét, és felkeltse az itthoni és a külföldről érkező turisták érdeklődését hazánk értékei iránt.

A forgatócsoport úgy döntött, hogy a Debrecent bemutató epizód nem készülhet el úgy, hogy abban a város értékeit, szépségeit, hagyományait egy-egy kép segítségével felvillantva ne szerepelne a Debreceni Egyetem.

Az egyetemi portál cikke szerint a Főépületről éjszakai felvétel is készült, ami teljes díszkivilágításban mutatja az 1932-ben átadott központi épületet, az Aula öt hatalmas üvegablakát az ugyancsak fényárban úszó szökőkúttal együtt.

Debrecen egyetemváros, így természetesen megörökítették a taláros diákokat is. A 20 fős stáb több kamerával és drónnal rögzítette a film mozzanatait, amelyeket hamarosan a nagyközönség is láthat majd a Magyar Turisztikai Ügynökség videótárában, valamint a TV-reklámokban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában