fotók

2020.08.16. 17:49

Galibától hangos a hatvanéves vidámpark

Immár kilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Galiba Gyermekfesztivál vasárnap délelőtt.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Immár kilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Galiba Gyermekfesztivál vasárnap délelőtt. A közönséget a Nagyerdei Kultúrparkban többek között a Logikaland, Galiba-felirat készítése, Ludas Matyi-hasonmástalálkozó és debreceni művészeti bemutatói várják, de nem maradhat ott el a vásári bábjáték és az íjászverseny sem. A debreceni családok kedvenc nyári programsorozata idén a 120 esztendeje, 1900-ban született Fekete István író emléke előtt tiszteleg augusztus 16. és 20. között.

A járványhelyzet miatti szigorítások ebben az esztendőben új forgatókönyvet eredményeztek, elmaradt ugyanis a felvonulás, valamint a kis virágkocsik bemutatója, a szervezők igyekezete és kreativitása azonban a látogatók véleménye szerint élményteli vasárnapot eredményezett.

Kiss Lívia családjával, két kisiskolás fiával és férjével érkezett a helyszínre, és a Naplóval osztotta meg véleményét a rendezvénnyel kapcsolatban, miközben a gyerekek népmeséket hallgattak a Vitéz László színpad előtt. Mint elmondta, először csalódottak voltak, hogy elmaradhat a Virágkarnevál és a Galiba is, ezért örömmel értesültek róla, hogy mégis megrendezik a vidámpark területén.

„A fiúk elsősorban a lovagi tornára és az íjászbemutatóra kíváncsiak, utána valamelyik élményelemet is kipróbálhatják, de a legfontosabb, hogy gyermektársaságban vannak, hiszen ez a közösség már tavasz óta hiányzott nekik”

– fogalmazott az édesanya utalva a márciusban megkezdődött digitális oktatásra.

Méltóképp indult a találkozó

A nyitónapon a közönséget a vidámpark bejáratánál elsőként a Virágkarnevál hercegnője és közösségi díszítés várta, ahol a hatalmas galiba-feliratot ékesíthették virágokkal a vállalkozó szelleműek. Némiképp pótolva a felvonulást most öt napon keresztül olyan virágkocsikat láthatunk, melyeket az előző években civil szervezetek és óvodák készítettek, A vidámpark területén továbbhaladva kézműves foglalkozások, a KRESZ-pályán íjászbemutató és lovagi torna színesítette a programok palettáját, míg a dombtetőn Rozka meséi szórakoztatták a családokat, de sokan voltak kíváncsiak a látványos rúdtánc- és légtánc-bemutatóra is. Aki ebéd után érkezett, megtekinthette a Debreceni Táncművészeti Stúdió bemutatóit, részt vehetett a Ludas Matyi-hasonmástalálkozón és szórakozhatott az elmaradhatatlan vásári bábjátékon.

Minden nap érdemes ellátogatni

A találkozó második napján, augusztus 17-én játszva tanulhatnak a gyerekek a KRESZ-pályán, megismerkedhetnek a csodakutyákkal, valamint a bátor lovagok is tanulságot tesznek hőstetteikről az Elvarázsolt kastélyban. Aki kíváncsi Gombóc Artúr történeteire, augusztus 18-án is érdemes ellátogatnia a fesztiválra, ez lesz a témája ugyanis a Kuckó színpad produkciójának. Ugyanezen a napon Galiba-rally címmel modellautók sorakoznak majd a KRESZ-pályán, míg a Vitéz László Színpadon látványos kísérleti bemutató lesz: az Agóra kaland. A találkozót augusztus 19-én többek között bűvészműsor, közösségi díszítés, táncos-zenés bemutatók és a Vojtina Bábszínház produkciója színesíti Vitéz László

– Az elásott kincs címmel. Szent István ünnepén, az augusztus 20-i zárónapon a Galiba Gyermekfesztivál játszóházzal, gólyalábasokkal, légtornász-bemutatóval és sok más érdekes programmal várja mindazokat, akik ellátogatnak a vidámparkba.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában