zenével emlékeznek

2020.07.15. 21:13

Koncerttel búcsúznak Boros Györgytől

Debrecen zenei élete nagyon sokat köszönhet neki – vallják barátai és zenésztársai.

20191012 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló 30. születésnapját ünnepelte debreceni Ölveti Blues Band.

Fotó: Napló-archív

Boros György április 11-én hunyt el, azonban temetésén a járványhelyzet miatt a családtagokon kívül más nem róhatta le kegyeletét. Barátai ezért úgy döntöttek, koncerttel pótolják a megemlékezést. Pércsi Sándor, a zenés emlékest főszervezője, Boros György egykori barátja és zenésztársa beszélt a nagyszabású koncert részleteiről. Mint elmondta, Debrecen egyik legkedveltebb blueszenésze már 17 évesen zenekarban játszott, a Színes TV elnevezésű formációban, melyet Jámbor József színésszel közösen alapítottak.

– Olyan zenekarokat hívtunk össze egy közös fellépésre, melyeknek „Boros Gyuri” tagja vagy alapító tagja volt; színpadra áll a Színes TV, a Blues from Hell, a The Easy Flow, az Ölveti Blues Band, valamint a Wayang zenekar. – Fellép többek között Bujdosó András, Buzsik György, Elefánty Zoltán, Jámbor József, Jéger Attila, Jéger Zsombor, Juhos Nándor, Kónya Levente József, Kovács Lajos, Lovag Roland, Méhesi-Melis Zoltán, Nagy Gábor, Ölveti László, Révész Bence, Sándor Balázs, Somogyi Viktor és Tóth Labonc Attila is – sorolta a koncert szervezője. Pércsi Sándor a Naplóval ifjúkori emlékeiket is megosztotta.

– Gyuri tizenhét éves volt, amikor először láttam színpadon. Katona volt, majd Ölvetivel és Méhesi Zolival disszidált, később hazatértek, és megalakult az Ölveti Blues Band, melyben 1992-től basszusgitároztam – folytatta a múltidézést a zenész.

Pércsi Sándor hangsúlyozta, a debreceni zenei élet nagyon sokat köszönhet Boros Györgynek, aki magánemberként is népszerű volt pozitív életszemlélete miatt, s mert a legrosszabb dolgokból is a legjobbat tudta kihozni. A Kortárs Könnyűzenei Egyesület szervezésében a Roncsbár ad otthont a koncertsorozatnak, melyre július 24-én este 20 órától várják az érdeklődőket.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában