a tánc önkifejezés

2020.06.14. 20:33

Koreográfusként folytatná karrierjét Szabó Áron

Szabó Áron 71 jelentkező közül a harmadik helyen végzett, és megkapta a legjobb férfi előadó címet.

Vámosi Kira

Fotó: Matey István

Szabó Áron figyelmét a barátai hívták fel az idei – Soós Szabolcs YouTube-csatornáján rendezett – K-pop témájú táncversenyre, ahol tömegből kiemelkedő produkciót nyújtott a nézőknek. Helyezését a közönség hetente leadott szavazatai alapján sikerült megszereznie.

– Nagyon boldog voltam attól, hogy felkerülhettem a dobogó harmadik fokára, az összes dicséret és elismerés, amit kaptam, rengeteget jelentett számomra. A „rajongóim” támogatása minden alkalommal megerősít abban, hogy csinálnom kell tovább a táncot, löketet ad az akaratomhoz és a fejlődésemhez – válaszolta a fiatal tehetség a Napló kérdésére.

– Mivel egyénileg és csapatban is táncolok, a felkészülések csoportosan mindig nehezebbek, hisz fontos, hogy a mozdulatok egységesek legyenek. Egy versenyre történő felkészülés több hónapos munka, de az összes pillanatát élvezem, és a végeredmény mindent megér – tette hozzá.

A szenvedély az alap

Több mint tíz év táncolás és különböző műfajok kipróbálása mellett végül a K-pop világában ért el győzelmet a debreceni tehetség. Sikerének kulcsa az volt, hogy sosem adta fel. – Mindenki másképp éli meg a táncot, nekem a fő szempont önmagam kifejezése, a belső feszültségem levezetése és a zene iránti szenvedélyem mozdulatokba foglalása – mesélte Áron. – Mivel a tánc a legnagyobb szenvedélyem, így a fő mozgatórugóm nem a győzelem volt. Láttam fantáziát ebben a megmérettetésben, és mindentől függetlenül érdekelt az, hogy meddig juthatok el – fűzte hozzá.

Folyamatos gyakorlás

A harmadik hely bezsebelése nem volt könnyű, Áron mindennap több órát táncolt és gyakorolt.

– Nagy terveim vannak ezen a területen. Személy szerint készítek is táncokat, a jövőben a továbbtanulás mellett szeretném háttértáncosként kipróbálni magam, a későbbiekben pedig koreográfusként helyezkednék el – részletezte a verseny legjobb férfi előadója. – Jelenleg két egyesületben táncolok párhuzamosan, emellett rendszeresen járok versenyekre. Amint találok számomra elérhető versenyt, biztosan kipróbálom magam újra – jelentette ki.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában