online találkozás

2020.06.17. 10:37

„Karanténban” tartva az idei Nyílt Fórum

A Csokonai Színház programja többek között a művészek műhelymunkájába nyújt betekintést.

Fotó: Csokonai Színház-archív

Az idei koronavírus-járvány előidézte veszélyhelyzetben az idei Deszka Fesztivál lebonyolítása lehetetlenné vált, ám a munka a kortárs magyar dráma legfőbb szakmai bázisa sem állt le: a Nyílt Fórum lelkes szervezőinek köszönhetően a szerzők, szövegek és színészek találkozása az online térbe került át.

Minden alkotói csapat, köztük a Csokonai Színház művészei két-két napot dolgozhatott a drámák egy-egy részletén. E munka látható eredményét tekinthetik most meg az érdeklődők a virtuális Deszkarantén Fesztiválon. A feldolgozott művek a következők: Dézsi Fruzsina: A helyzet ura, Dóka Péter: Polimax – avagy a Kockaróka visszatér, Horváth János Antal: szentivánéj (kisbetűvel – a szerk.), Molnár T. Eszter: A zsúr, Horváth Sári: Hiszitek mit nem, Tóth Réka Ágnes: Ez.

A legfőbb bázis

Minden nap 19 órakor a „work-in-progress” munkabemutatók, este nyolckor pedig a szerzők és mentoraik közti beszélgetés lesz látható a Színházi Dramaturgok Céhe Facebook-oldalán. A Színházi Dramaturgok Céhének egész évadon átívelő rendezvénye a Nyílt Fórum, amely 35 év óta a kortárs magyar dráma legfőbb szakmai bázisa.

A színházi szakmába szerteágazóan beágyazódott dramaturgok e rendezvénysorozat részeként adnak terepet frissen felfedezett, úgyszólván ismeretlen szerzőknek épp úgy, mint már tapasztaltnak számító íróknak, hogy formálódó új darabjaikról workshopok formájában hozzáértő vélemények fogalmazódhassanak meg, így segítve őket drámáik továbbfejlesztésében.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában