Megmutatták a bográcsukat

2020.05.01. 08:50

Rendhagyó megoldás: idén online tartották meg a Sárrét Íze Fesztivált

Szombaton rendezték volna meg Nagyrábén a Sárrét Íze Fesztivált, azonban a veszélyhelyzet miatt nem a megszokott módon bonyolították le az évről éve egyre nagyobb népszerűségnek örvendő főzőversenyt.

Fotó: Sárrét Íze Fesztivál-archív

– A jelenlegi helyzetre való tekintettel azt találtuk ki, hogy a fesztivál időpontjában mindenki főzzön otthon a családdal, és dokumentálja a folyamatot. Az egyik részben az élőkészületekről vártunk fotókat, majd a recepteket kellett feltölteni, a folyamat zárásaként pedig a tálalásról vártunk fényképeket. Végül 15 településről negyven csapat főzött a versenyen, közülük sorsoltunk győztest – osztotta meg a Naplóval Gyányi István, a fesztivál egyik főszervezője.

Még idén bepótolnák

A legtöbben a környező településekről csatlakoztak a versenyhez, de volt, aki Újlétán, Bánhorvátiban, Szentendrén bográcsozott, sőt, a zsűritagok, Bede Róbert mesterszakács, Serényi Zsolt és Faragó Beatrix is bejelentkeztek online. A hagyományos ételek mellett többek között kemencében sült csülök is terítékre került a nap végén.

– A fesztivál idei fellépője a Margaret Island lett volna, ők is küldtek egy videót nekünk, melyben az új dalukból adtak elő egy részletet. Ha a körülmények engedik, idén szeretnénk megtartani hagyományos keretek között is a fesztivált – tudatta Gyányi István.

Hozzátette: – Bár most kilométerek választották el a résztvevőket, de tudták, hogy ugyanabban időben kell főzni, ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Így megvolt annak az érzete, hogy ugyan otthonról, de ott voltak a fesztiválon.

KD

Borítókép: Bede Róbert mesterszakács otthonából köszöntötte a versenyzőket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában