ezúttal a tócóskertben

2020.04.22. 11:18

Folytatódnak a Csokonai szerenádjai

A színház társulatának tagjai olyan népszerű slágerekkel jelentkeznek, mint a Torreádor-dal, a Hazám, hazám és a Vágyom egy nő után.

Fotó: Kiss Annamarie, archívum

A szigorítások miatt a félórás – szerenádszerű – minikoncerteken a teljes létszámában 35 tagú kórus 5-6 énekese vesz részt, ahogy tették legutóbb is. Megpróbálják pótolni a színházi zenés előadások hiányát, és segítsenek a bezártság, bizonytalanság okozta esetleges feszültségek oldásában – áll a Csokonai Színház közleményében. A kezdeményezés három hete indult, majd a szerenádok sikere miatt a színház énekkarának tagjai úgy döntöttek, hogy koncertjeikkel hetente jelentkeznek Debrecen különböző pontjain. A koncerteken népszerű opera-és operettslágerek, musicalek hangzanak el.

„A koronavírus-járvánnyal hirtelen egy teljesen ismeretlen világba kerültünk. Hétköznapjaink megváltoztak és ez számos kihívást teremt. A zene öröme, az emberi hang ereje talán sokakban oldhatja a bezártság és a magány miatti szorongást” – beszélt a kezdeményezés fontosságáról Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója.

A szervezők arra kérik a lakókat, hogy ne hagyják el lakásaikat. Az énekesek mikroportot kapnak, hogy a lakók az erkélyekről, ablakokból jól hallhassák a színházból kiköltözött előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában