elismerést kapott

2020.04.17. 15:00

Egészet alkot a színházzal

Szűcs Nelli nemrégiben újabb rangos elismerést vehetett át: a Szeleczky Zita-emlékgyűrűt.

Művészi teljesítményéért a Nemzeti Színház tagját, Szűcs Nellit részesítették Szeleczky Zita-emlékgyűrű díjban. A sokáig a debreceni teátrumban játszó színésznő a szintén szakmabeli Trill Zsolttal évekig uralta a cívisvárosi színpadot. A díj kapcsán Rideg Zsófia, a Nemzeti Színház tagja beszélgetett Nellivel.

Csodás szerepekben

– Azon gondolkodtam, miben hasonlítok Szeleczky Zitához, mivel érdemeltem ki az elismerést. Azt találtam magamban, hogy egy, ami közös bennünk a hivatásunkon kívül, hogy legalább én is annyira szeretem a hazámat, ahogyan ő szerette – mondta Szűcs Nelli a Nemzeti Színház közösségi oldalán megtalálható beszélgetésben. Hozzátette, nagyon örült a díjnak, és megtiszteltetés számára, hogy rá gondoltak, látva előadásait és azt, amit képvisel, emiatt lelke megtelt melegséggel. A rengeteg gratuláció pedig még inkább boldoggá tette. Nelli március 8-án játszott utoljára, s úgy érzi, ebben az évadban olyan szerepeket kapott, amelyekre színészek egész életükben várnak.

De hogyan éli meg a jelenlegi helyzetet?

– Kicsit örülök a pihenésnek, de nagyon sajnálom, mert olyan fellépésem maradt el, amit nem a színházban játszottam volna, hanem vidéken – mondta, majd arról szólt: meg kell tudnunk szeretni a csöndet, mert nem halljuk egymást és önmagunkat. Mindemellett van ideje olvasni, amiért szintén hálás.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában