Mozgóképek szemléje

2020.03.04. 21:21

Újabb rangos elismerést kaphat a debreceni színésznő

Idén 59 film és alkotóik versenyeznek a Magyar Filmdíjért, amely ünnepélyes átadásának a Vígszínház ad otthont csütörtökön.

Fotó: MTVA

A legjobbakat a Magyar Filmakadémia tagjai titkos szavazáson választják ki.

A cívisvárosban született Jászai Mari-díjas színésznő, Tenki Réka is a jelöltek között szerepel idén a játékfilmek legjobb női főszereplő kategóriájában a szintén debreceni Orosz György által rendezett Seveled című film kapcsán. A mű további kategóriákban is kapott jelölést: ilyen a legjobb zene és a legjobb maszk. Az alkotásban várandós nőt játszó Tenki Réka egyébként a valóságban is áldott állapotban volt, gyermekének pedig épp a Seveled bemutatója után adott életet.

Többek között ezt a filmet is láthatta tehát a közönség a Magyar Filmakadémia Egyesület által – a Nemzeti Filmintézet támogatásával – február 26–29. között megrendezett Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlén a budapesti Corvin moziban. Az alkotások mellett az életműdíjasok filmjeit, továbbá a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak filmjeit is láthatta a közönség, illetve idén először a népszerű magyar online csatornák alkotásaiból is megtekinthető volt egy válogatás.

A szemle legjobbjai pedig június közepén egy új filmes eseményen, a Veszprém-Balaton Filmpikniken is láthatóak lesznek. A rendhagyó vízparti és városi helyszínekre tervezett szabadtéri vetítések célja: eredeti és hangulatos keretek között megjeleníteni az évad legjobb hazai filmjeit.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában