Töredékek kiállítás

2020.03.26. 14:30

Megnyitja kapuit a Bényi Árpád-terem virtuális galériája

Hiánypótló tárlatvezetést kapunk a László Ákos grafikusművésztől, amely március 6-án még soha nem látott nagy érdeklődés mellett nyílt meg a debreceni Kölcsey Központban.

Fotó: Kölcsey Központ

Akkor senki nem sejtette, hogy ebből a hatalmas és páratlanul gazdag életműből valóban csak töredék idő jut a megcsodálására. Nem azért, mert a szervező nem szerette volna minél több embernek megmutatni, hanem mert bekövetkezett az, amire senki nem gondolt, még legrosszabb álmában sem: a világ bezárta a kapuit, rádöbbentve minket arra, hogy „...mégis csak egy nagy, ismeretlen Úrnak vendége voltam...” A kiállítás ugyanis a Kölcsey Központhoz hasonlóan a járványhelyzet miatt bezárta kapuit és a valóságban ma már nem látogatható – áll a Kölcsey Központ közleményében.

Ezért a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. március 29-én (vasárnap) délután 4 órától minden kedves pályatársat, tisztelőt, rajongót meghív a Kölcsey Központ facebook oldalán keresztül egy rendhagyó eseményre, amikor Ákos bácsi kezünket megfogva, lelkünket megérintve virtuálisan végig vezet a tárlatán. Együtt nevethetünk, együtt sírhatunk, együtt elmélkedhetünk a művésszel, csodálva Ákos bácsi hatalmas intellektusát és emberi bölcsességét.

A képzeletbeli találkozás műsorvezetője Szénási Miklós irodalmár, újságíró, a Dehir.hu főszerkesztője lesz, aki gondolataival és intuitív zenéjével teszi még komplexebbé az élményt.

Várnak mindenkit március 29-én 16 órától – az eredetileg tervezett „Zenés beszélgetésen László Ákossal” című esemény időpontjában a „karosszékben”, a Kölcsey Központ facebook oldala előtt.

Aki pedig szeretné egyenként is megcsodálni László Ákos grafikusművész képeit, erre is lehetősége lesz a Kölcsey Központ honlapján ugyanebben az időpontban megnyíló képtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában