élvezetes munka volt

2020.03.30. 12:13

Izgalmas átirattal jelentkeztek

Az év dalát, Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című slágerét öltöztette új köntösbe a Kelet Brass Band.

Fotó: Jurányi Patrick-archív

A Mostantól átiratát decembertől egészen márciusig gyakorolta és tanulta debreceni kötődésű banda, elmondásuk szerint nem volt könnyű, de nagyon élvezték.

– Karácsony környékén felvettem a kapcsolatot egy régi barátommal, Szentpáli Rolanddal, aki egy világhírű tubaművész és zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanára. Őt kértem meg, hogy írjon nekünk egy saját dalt, vagy egy átiratot. Roland a Mostantól című dalt választotta, és hangszerelte át nekünk – osztotta meg a Naplóval Koi Gergő, a Kelet Brass Band vezetője, s egyben trombitása. Hozzátette: – Rácz Gergőnél érdeklődtünk, szabad-e ilyet csinálni a dallal, ő az első pillanattól fogva támogatott minket, folyamatos kapcsolatban voltunk vele, a Rolandon keresztül.

A dalt Budapesten rögzítették profi körülmények között, profi hangtechnikusok közreműködésével, klip is készült az átirathoz Jurányi Patrick által.

Fotó: Jurányi Patrick

Online próbák

A karantén idején több zenekar és előadó is megosztja közönségével videók formájában, min dolgozik éppen. A Kelet Brass Band tagjai az otthoni felvételeket egyelőre csak zenekaron belül osztják meg, a munka azonban nem állt meg.

– Karantén idején online próbálunk, saját magunkat értékeljük a videókon. Teljesen új műsorral készülünk a következő nyílt szezonra. Azért is nem osztjuk meg az online próbáinkat a közönséggel, mert van még a tarsolyunkban pár stúdiós felvétel, amiket későbbre tartogatunk – tudatta Gergő.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában