megemlékezés

2020.03.03. 20:14

Idén is lesznek Arany János Napok

Hagyományához híven a 19. század híres magyar költőjének emlékét ápolja a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája március 2-a és 13-a között.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

A két hétig tartó eseménysorozat megnyitóján Denich­né Hajdu Mónika Tímea igazgatónő ismertette a programok színes felhozatalát, majd a tanulók egy-egy szál virággal koszorúzták meg a költő mellszobrát az Arany János téren.

Az intézmény vezetője elárulta azt is, az idei évben a könyvek szeretetére, az olvasás fontosságára fektetik a hangsúlyt. A nyitóünnepségen fellépett több tehetséges diák is, ki verssel, ki prózával, lezárásképp a Napsugár Tánc- és Énekcsoport adott elő két ismert, a hazafiasságról szóló dalt.

Álmok és szorgalom

A rendezvénysorozat fővédnöke, dr. Forisek Péter, a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központjának főigazgatója beszédében arra biztatta a jövő nemzedékeit, merjenek nagyot álmodni, hiszen Arany János is az álmok embere volt, és kemény munkával, sok tanulással érte el kitűzött céljait. A történész örömhírt is közölt az iskola számára: azok a pedagógusok, akik a Tanárképzési Központ szakvizsgás képzéseiben tanulnak, jelentős tandíjtámogatásban részesülnek az idei évtől.

Az iskola melletti Arany János tér fontosságáról Papp Csaba önkormányzati képviselő ejtett szót. Beszédében kiemelte: az eleinte üres teret kultúrával töltötték meg, az odaépített kondipark pedig a környékbeliek és az iskola tanulóinak egészségét szolgálja, az egészség pedig maga az élet.

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában