program iskolásoknak

2020.02.17. 13:00

Román étel, román tánc, román vers

Román kulturális hetet tartott a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Az eseménysor minden délutánján tartalmas programok várták a diákokat. Az első napon a megnyitó után kézügyességet és kreativitást igénylő gipszfestéssel, színezéssel, üvegfestésssel foglalkozhattak a diákok. A következő napon Grósz György táncoktatóval a román néptánc motívumait, lépéseit sajátíthatták el. A gasztronómiai napon új ízeket kóstolhattak a román konyhából: húsgombócos csorbalevest készítettek, amelynek munkálataiban a tanulók is serénykedtek, valamint többféle rétest kóstolhattak a jelenlévők. Molcsán Piroska intézményvezető a „születés, lakodalom és elmúlás a románság körében” címmel tartott előadást.

Csütörtökön a romániai játékokkal, azok tanulásával telt a délután. A zárónapra románversmondó-versenyt szerveztek, amelyre a helybelieken kívül Körösszegapátiból, Körösszakálból, Furtáról is érkeztek versenyző gyerekek.

Aliman Renáta is nyertes volt a helyiek közül | Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A díjak átadására Majosi Pálma, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese is megérkezett. A zárónap végén közös ebédhez invitáltak minden résztvevőt.

Nagyné Kelemen Mónika

A legjobb versmondók

3-4. osztály:

1. Kiss Dzsenifer

2. Far Panni

3. Farkas Flóra

Különdíj: Porkoláb Zsófia, Kassai Lilla

5-6. osztály:

1. Nagy Nóra

2. Angyal Kitti

3. Zsíros Bálint

Különdíj: Aliman Renáta, Hajzer Emma

7-8. osztály:

1. Spulnyik Patrícia

2. Kardos Dóra

3. Barna Patrícia

Különdíj: Balogh Fanni

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában