DALLAM-kereső

2020.02.21. 16:52

Klasszikus szonáták, dübörgő jazz

Vasárnapi muzsika

A XVII. Országos Dohnányi Ernő Kamarazenei Találkozó és Verseny résztvevőinek hangversenyét február 23-án 17 órától a Kölcsey Központban rendezik meg. Az ingyenesen koncerten többek között Tiszolczki Nikolett (hegedű) és Szikora Zoltán (zongora) tolmácsolásában hallható lesz Doh­nányi Ernő cisz-moll szonátájának (op.21) I–II. tétele, de felcsendül J. Brahms f-moll szonátája is Szabó Tamás (klarinét) és Horváth Gábor (zongora) elő­adásában. R. Schumann Esz-dúr zongoraötösének (op.44) I. tételét Babics Noémi, Danguly Tünde (hegedű), Gajdos Benedek (mélyhegedű), Antal Botond (gordonka) és Kepes Iván (zongora) adja elő. F. Poulenc Sextettjének (Op.100) I. tétele Inokai Zsófia (fuvola), Szabó Tamás (klarinét), Ladányi Tamás (kürt), Fülöp Zsuzsanna (oboa), Kovács Kamilla (fagott), Ferencz Krisztina (zongora) kezei alatt szólal meg.

Belvárosi Jazzpódium

Újra szól a jazz a pódiumteremben, mint egykoron, amikor a hazai és a nemzetközi élvonal képviselői egyaránt megfordultak a patinás terem falai között.

A mostani esten fellép ifj. Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Pecek Lakatos Krisztián (bőgő) és Balázs Elemér (dob).

Ifj. Szakcsi Lakatos Béla, édesapja nyomdokain járva, a zongorát választotta hangszeréül. Hattól tizenhat éves koráig klasszikus zenei tanulmányokat folytatott, majd a jazz mellett kötelezte el magát. Így lett az egyike a honi jazzélet legkiemelkedőbb zongoristáinak. Azóta sok híres magyar és külföldi muzsikussal játszott együtt. Kiváló muzsikustársaival alkotott triója a magyar jazzélet egyik meghatározó formációja.

A koncert február 27-én 19 órától hallható a Belvárosi Közösségi Ház pódiumtermében.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában