a mindenkori utókornak

2020.01.24. 10:32

Sík Sándor verseivel ünnepeltek Nyíracsádon

Erdélyi Márta Isten tenyerén című műsorában Sík Sándor verseit hallgathatta a nyíracsádi közönség a magyar kultúra napján.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Január 22-én, a magyar kultúra napján idén is a községi könyvtárban emlékezett településünk érdeklődő közönsége Himnuszunk születésére. Az egybegyűlteket Varga Józsefné intézményvezető köszöntötte. A verses-zenés délutánon Erdélyi Márta Sesztina-díjas versmondó Sík Sándor, a magyar katolikus költészet legnagyobb alakjának verseiből készített összeállítását mutatta be a közönségnek. A versgyöngyszemek között elhangzottak ismert és kevésbé ismert alkotások is. Ilyen volt többek között a költő 1945 után tiltólistára került, ezért talán kevésbé ismert csodálatos műve, a Lajtorjásszekér, melyről Erdélyi Márta úgy nyilatkozott, hogy Sík Sándor ezzel a versével hívta fel a figyelmét a mindenkori utókornak, így a 21. század emberének is, hogy a hazát, a hitet és a templomot mindig őrizni kell.

A verscsokrok között Andics Árpád fotó- és előadóművész három részletben mutatta be a költőt a közönségnek. Először Bíró István könyvéből idézett, majd Sík Sándor életútját és munkásságát foglalta össze. A versek és prózai betétek között Soós Judit dalai színesítették a műsort.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában