deszka fesztivál

2020.01.30. 19:13

Nyúl Karcsival jön a Deszkára a Griff Bábszínház

A Nyúl Karcsi a Vizslaparkban című produkciót a Turbuly Lilla kortárs szerző a bábszínház számára írta.

Fotó: Facebook / Griff Bábszínház‎ / Nyúl Karcsi a Vizslaparkban

A Kis hableány című mese bemutatójára készül a Griff Bábszínház, a dán meseíró művét Gimesi Dóra átiratában február 8-án mutatják be Zalaegerszegen. Az adaptáció a mese komoly tartalmát és mondanivalóját emeli ki, az Andersen-mesékre jellemző belső utakat, érzelmeket bábszínházi eszközökkel mutatják be – mondta el a csütörtöki sajtótájékoztatón Bartal Kiss Rita rendező.

Az alkotók megfogalmazása szerint a történet „a két világ – a föld és a tenger – találkozásáról, az önfeláldozásról, a bátorságról, a vágyakozás erejéről” szól.

Szűcs István, a bábszínház igazgatója arról számolt be, hogy a társulat két rangos rendezvényre kapott meghívást.

A debreceni Deszka Fesztiválon Nyúl Karcsi a Vizslaparkban című produkciót mutatják be, a darabot Turbuly Lilla kortárs szerző a bábszínház számára írta.

A X. Kaposvári ASSISTEJ Gyermek- is Ifjúsági Színházi Biennálén a Griff Bábszínház Tamkó Sirató Károly verseiből összeállított Ecki, becki, tengerecki című előadással lép fel.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában