új előadás

2020.01.14. 16:13

Megfélemlítés és zaklatás az iskolában: már próbálják a Parát a Csokonai Színházban

Romankovics Edit Para című ifjúsági drámáját Bethlenfalvy Ádám állítja színpadra.

Fotó: Csokonai Színház/Máthé András

Mint arra a Csokonai Színház közleménye rámutat: az előadás a serdülőkor izgalmas világát kutatja. A kamaszok vágyaikkal és félelmeikkel vívódnak, lázadnak a felnőtt tekintély ellen, és a rangsorban elfoglalható helyekért küzdenek. De mi történik, ha a küzdelem valóságos harccá válik, ha a megfélemlítés és a zaklatás mindennapossá lesz? Valami történt az osztályban, de senki sem tudja, pontosan mi. Az érintettek hallgatnak. Aztán valaki elkottyant néhány mondatot, hírek terjednek, pletykálni kezdenek, összeesküvés-elméletek kapnak szárnyra. Előkerül egy levél, felbukkan egy kép, és elindul a vizsgálat. Az előadásban az érintettek vallomásai nyomán próbálják meg kideríteni, hogy ki az áldozat és ki a tettes valójában.

A Para az általános iskola felső tagozatosai számára készül Oláh Zsuzsa, Wessely Zsófia, Edelényi Vivien, Hajdu Imelda, Gelányi Bence és Janka Barnabás szereplésével. A produkció díszlet-és jelmeztervezője Ondraschek Péter. Bethlenfalvy Ádám az előző évadban a Szétbombázva című pszeudo-realista drámát vitte színre a Csokonai Színházban. Az előadást január 22-én és 23-án játsszák újra a Horváth Árpád Stúdiószínházban.

A Parát február 5-én mutatják be a Csokonai Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában