csökmői gasztroünnep

2020.01.27. 19:34

Fenyőrügyszirup is volt a népi ízek versenyén

Sok finomság került az asztalokra január 25-én a csökmői faluházban, a 12. Népi Ízek Versenyén.

A szervezők 9 kategóriában várták a gasztronómiai termékeket. Már délelőtt gyűlt a jobbnál jobb befőtt, savanyúság, lekvár, kolbász, pálinka, mézeskalács, édes és sós kelt tészta és a különlegességek. A versenytermékek sorszámot kapva kerültek a zsűritagok elé, akik nem ismerve a készítőket, hozták meg a döntésüket. A zsűri elnöke most is a Puszta Csárda főszakácsa, Kovács Csaba volt. A zsűri tagjai: Fülöp Csabáné, Varga Istvánné és Földes Zoltán.

Fél 3-kor gyülekeztek a versenyzők és az érdeklődők, mert ekkor volt az eredményhirdetés és a díjátadás. Minden kategóriában a 3 legjobbnak ítélt versenyző vehetett át oklevelet és hasznos konyhai eszközöket jutalmul. Két kategóriában nem érkezett elég versenytermék, így a zsűri azokban a kategóriákban adott ki több díjat (úgynevezett osztott helyezést), melyekben sokan neveztek. A csárda különdíját a különlegességkategória résztvevője kapta, aki fenyőrügysziruppal nevezett.

Ezúttal a Körös-Sárréti Civil Szervezetek Szövetsége is bekapcsolódott, és romaprogramjukhoz hűen eredeti cigány­ételt kínáltak.

BKA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában