Kihajolni veszélyes!

2020.01.14. 12:14

Február elsején jön a KabinLáz új EP lemeze

Az idén fennállásának hetedik születésnapját ünneplő KabinLáz zenekar egy Komádiban rendezett tehetségkutató versenyen nyert stúdiófelvételt, ennek köszönhetően jelenik meg a Kihajolni veszélyes címet viselő EP lemezük.

Fotó: KabinLáz

Az album nevét a tömegközlekedési eszközökön jól ismert felirat ihlette, melyet sokan láttunk már lekapart változatában „Kihalni esélyes” felhívásként.

– Profi körülmények között öt dalt ingyen tudtunk felvenni, Czifra Sándor (Mosquito) ajánlotta fel a nyereményt a tehetségkutatóra, a hangmérnök pedig Szilágyi István (SzegPisti) volt. Az első dal a Húsevő, ez már korábban kijött egy szöveges videó kíséretében, valamint az ősszel forgattunk Debrecenben egy videóklipet a Nincs végzet című dalhoz – osztotta meg a Naplóval Papp Norbert, a zenekar énekese.

Kétféle dal van

A KabinLáz 2013-ban alakult, dalaik bevett módszer alapján készülnek.

Fotó: KabinLáz

– Általában Jakab Imi, a gitárosunk hozza a dalok alapját, mivel gitár orientált, riff centrikus rockzenét játszunk. Az ötletet a fiúk dal vázlattá gyúrják, én pedig kitalálom az énekdallamot és szöveget írok – mondta el Norbi, hozzátette: – Kétféle Kabinláz dal létezik: vannak befelé forduló szövegeim, amikor valamilyen személyes élményből merítek, illetve vannak kifelé tekintő dalok, amikor a világ dolgaira reagálok. Az öt új dalból három kifelé tekint, mondhatni a magunk módján társadalomkritikusak.

A srácok kisebb turnét szerveztek a EP megjelenése kapcsán, február 15-én Köröstarcsán, 21-én Szeghalomban, március 7-én pedig Dévaványán zúznak.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában