nagy zenekedvelő

2020.01.16. 13:40

Fásy Ádámnak a jazz az igazi világa

A Zeneexpressz tulajdonosa, műsorvezetője a magyar nótán és az akkori kor beat slágerein nőtt föl.

Fotó: Kovács Péter

A gasztrónómiából ismert, szépségversenyeket szervezett és menedzselt, majd a zene világában is letette névjegyét Fásy Ádám, aki a Zeneexpressz című műsor tulajdonosa és műsorvezetője. Tiszacsegére Fásy Ádám úgy jár, mintha haza menne. Legutóbb, szerdán, a felújított csárda avatásán találkoztunk vele, és megkérdeztük tőle, milyen zenét szeret.

Jó zene, jó előadó

– Minden zenét szeretek, ami jó. Lehet az komolyzene, rockszimfónia, operett, opera, mulatós, jazz, bármi. És hogy mi a jó zene? Ami eladható, szórakoztató és művelő. Nincs külön kedvenc zeném. De ha mégis választani kell, akkor a jazz az igazi világom, azt nagyon, de nagyon szeretem, főleg Szakcsi Lakatos Béla produkcióit. Emellett kedvencem még a mulatós zenének az igényes, szórakoztató ága. Aztán a magyar zenék, a magyar zenészek közül a klasszikus 100 Tagú Cigányzenekar, a prímások, a cigány emberek által létrehozott, nagyon magas színvonalú zenét is kedvelem. És persze ne feledkezzünk meg a jó előadókról, a jó énekesekről sem. Nagyon tisztelem Demjén Ferencet, tiszteltem Zámbó Jimmyt, ő is kiváló énekes volt. Sokszor mondom, hogy nem csak jól kell tudni énekelni, hanem jó előadónak is lenni kell – fejtette ki Fásy.

– Ha visszamegyek az időben, egészen a nagyon fiatal gyermekkoromig, azt tudom mondani, hogy a magyar nótán, cigányzenén nőttem fel. Hallgattuk otthon a nótaszót a rádióban minden nap. A klasszikus táncdalokat is, Korda Györgyöt, Vámosi Jánost, az akkori kor meghatározó előadóit. És hát természetesen a beat zenét is. Szörényiéket, a Korált, az Illés együttest, az Omegát – összegezte a műsorvezető.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában