új klip

2020.01.11. 09:54

Erősen kezdett a LED

Izgalmas videóklippel lepte meg rajongóit a debreceni zenekar.

Fotó: Molnár Péter

A duó az elmúlt év második felében csendesebb üzemmódra kapcsolt, ám csöppet sem tétlenkedett. Nekigyürkőztek, hogy elkészítsék új, második albumukat. – Míg korábban angol és magyar nyelvű dalokat játszottunk, ezen főleg magyarok szerepelnek majd. Előtérbe került a gitárhangzás, ám továbbra is erős elektronikus alapokra építkezünk – mondta a Naplónak Szénási Miklós.

Az új klip elkészítéshez Varga Tamást kérték fel. – Szinte kizárólag fekete-fehér fotográfiával foglalkozom, és a videós munkáim zöme is monokróm világot mutat. A dal stílusát és lüktetését hallva rövid idő alatt körvonalazódott számomra egy látvány, mely intenzív, kontrasztos színekre, ezek vibrálására, lüktetésére épül – nyilatkozott a közös munkáról Varga Tamás.

A klipben angyalszárnyak suhannak, feltűnik egy szörny és a Star Wars világából ismerős, kultikus birodalmi lépegető is – ám egészen sajátos módon. S hogy mit jelent a misztikus hangzású Enceladus cím? A LED frontembere, Komódi Károly így fogalmazott: – Az Enceladus a Szaturnusz bolygó hatodik legnagyobb holdja, hideg világ, melynek felszínét vízjég borítja.

„Ez a titokzatos, távoli égitest egyfajta szimbólum, utalás a nagy kalandra, a felfedezésre és persze a nagy érzelmekre is, hiszen a dal nem a csillagászat világába röpíti a hallgatót, hanem a test és lélek univerzumába.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában