minden volt az idei mulatságon

2020.01.12. 13:01

Elérkezett a farsang ideje, Debrecenben is megünnepelték

Az céhinasok egykori pompás mulatságának hagyományát idézte meg hétvégén a nyolcadik alkalommal megrendezett Dalidó a Kölcsey központban és a Vojtina Bábszínházban. A debreceni szakképzők diákjai mutatták meg mesterségbeli tudásukat, emellett maskarások és muzsikusok szórakoztatták a családokat. Nem maradhatott el a farsangi hagyományok egyik legfontosabb kelléke, a jelmezmustra sem, többen jelmezben is érkeztek a Dalidó helyszínére, a DSZC könnyűiparis tehetségei pedig ruhakreációikat mutatták be a közönségnek.

Fotó: Kiss Annamarie

A langaléta garabonciások gólyalábas bevonulásával vette kezdetét az idei Dalidó szombat délelőtt a Kölcsey Központban. Az elmúlt hét esztendőhöz hasonlóan idén is a vízkeresztet követő első hétvégén gyűltek össze kicsik és nagyok a hagyományőrző, farsangnyitó rendezvényen.

 

A szórakoztató programok mellett a Debreceni Szakképzési Centrum tizenegy tagintézményeinek érdekes bemutatóival is találkozhattak mindazok, akik szombaton 16 óráig ellátogattak a Kölcsey Központba. A közönség betekintést nyerhetett például az asztalos szakma és a vegyészet legérdekesebb munkafolyamataiba, a vállalkozó kedvűek több helyen is kézműveskedhettek, valamint nagy sikert aratott az igen látványos Bandart-produkció is Ann-droid, egy robotlány különleges kalandjai címmel.

Senkinek sem kellett vásárfia nélkül hazatérnie, hiszen egymás után sorakoztak a különböző iparművészeti standok, ahol ki-ki kézzel horgolt babát, fából faragott kisvonatot, mézeskalácsszívet vagy akár festett kelmét vásárolhatott, de szemet kápráztattak a Tímárház kézműveseinek remekművei is.

Az előző esztendőkhöz hasonlóan nem maradhatott el az állatok farsangja sem, ahol a Természettár vezetője, Váradi Zoltán kalauzolta el a hallgatóságot az állatvilág rejtelmeibe. A Dalidó első napját a Kifli zenekar koncertje zárta a nagyteremben.

A programsorozat vasárnap délelőtt a Vojtina Bábszínházban folytatódott, ahol Gulyás László vándormuzsikus és a Langaléta garabonciások, a Szeredás Népzenei Együttes Majer Tamás, a Hajdű és a Forgórózsa Táncegyüttes művészei a Vojtina Bábszínház maskarásaival gondoskodtak az izgalmakkal teli, télűző parádéról.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában