helyi erő

2020.01.27. 17:30

Debreceni fotóst is díjaztak a sajtófotó-pályázaton

Nyilvánosságra hozták, kiket ismertek el a fotóriporteri szakma legnagyobb hazai seregszemléjén.

Fotó: sajto-foto.hu

Harmadik helyezést ért el a debreceni Czeglédi Zsolt Csodálkozó szem című fotója Sport egyedi kategóriában a 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton. A MTI/MTVA fotóriporterének felvétele a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén Daniel Ricciardóról, a Renault ausztrál versenyzőjéről készült Mogyoródon, a Hungaroringen.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A nyertesek nevét a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya Budapesten, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban hirdette ki hétfőn. A nyílt pályázatra amatőr és hivatásos fotográfusok egyaránt beküldhették képeiket. A zsűri ezúttal 267 alkotó 2488 munkáját értékelte, a beérkezett képek száma összesen 6079 volt.

Czeglédi Zsolt 18 éves korában kezdett fotózni. 1996 szeptemberétől a Hajdú-bihari Naplónak dolgozott. 2011 júliusa óta a Magyar Távirati Iroda külsős munkatársa. Elsősorban Hajdú-Biharban és Romániában készít felvételeket, de sportrendezvényeken a világ számos pontján megfordul.

A legjobb sajtófotókat a közeljövőben Debrecenben is bemutatják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában