Karácsonyi Valceremónia

2019.12.21. 20:40

Világkörüli, táncos utazás

Az öt földrész legismertebb táncait vitte színpadra a Valcer Táncstúdió.

Matey István

Fotó: Matey István

Egészen űrből indult a Valcer Táncstúdió karácsonyi gálaműsora, a nyitó keringőt ugyanis a Star Wars zenéjét egy ünnepi dallal társított változatára járták el. Karácsony a világ körül címmel tartotta immár 29. alkalommal a debreceni táncstúdió ünnepváró műsorát, a Karácsonyi Valceremóniát szombaton a Kölcsey Központban. A világot járt táncosok a magyar hagyományokat megtartva az idei műsorban táncos utazást tettek a világ körül. Az öt földrész legismertebb táncait tekinthette meg a közönség, a versenytáncosok káprázatos standard, latin és show-táncain, a formációs táncosok és a mazsorettek látványos koreográfiáin keresztül.

– A délutáni műsorban elsősorban a Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola, az Ibolya Utcai Általános Iskola, valamint a Valcer Táncstúdió utánpótlás csoportjai láthatók. A standard latin táncokat, és kisebb gyermekformációkat táncolnak, persze a nagyok sem maradhatnak ki, a példaképek, akik esetleg már tanítják már a gyerekeket – osztotta meg a Naplóval Bíró Csaba, a Valcer Táncstúdió vezetője, majd kitért az esti gálára is. – Az esti műsorban minden földrészt megjelenítünk, igyekszünk minél több országba elkalandozni, ezáltal megmutatni azt, máshol milyen karácsonyi zenék vannak.

A gálán a művészeti iskola diákjai, illetve a versenyszerűen táncolók idéztek meg egy-egy ország táncát az ünnepi díszbe öltöztetett színpadon. A táncosok között van olyan, aki már 15-20 éve a táncstúdió tagja, a legidősebb táncos pedig már a 65. életévét is betöltötte. A két előadáson összesen 350 táncos lépett fel, akik már szeptember óta készültek az ünnepi műsorra.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában