advent

2019.12.04. 09:24

Karácsonyi varázslat a Gyermekklinikán

Ötven mézeskalács szív, 3 méter magas fenyő, legalább ezer hópehely, számos angyal, hóember és mézike díszítik a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáját.

Fotó: Gyermekváros Egyesület

A varázslatot a Gyermekváros Egyesület jószolgálati misszió keretében valósította meg, és 2019. december 2-án, adventi délután keretében adta át az intézmény betegeinek és dolgozóinak.

Fotó: Gyermekváros Egyesület

Az aulát díszítő és hívogató, mézeskalácsokkal ékeskedő fenyőfa alatt folyamatosan ajándékok várják az ambuláns vizsgálatra érkező, vagy osztályról lelátogató gyermekeket és szüleiket. A szakrendelésre várók félelmét az ajtókon és falakon feltűnő mókás hóemberek, rénszarvasok oldják. A vizsgálatra felkészülést és a gyógyuláshoz szükséges bent töltött hosszú estéket adventi mesenaptárral is színesítette az Egyesület. Az osztályokon mulatságos grincsfák, ajtó dekorációk kötik le a kis betegek figyelmét és teremtenek karácsonyi hangulatot a dolgozók számára is.

Az adventi időszakban több szervezet, vállalat is igyekszik a gyermekek kedvében járni és apró kedvességgel hozzájárulni a betegek gyógyulásához az Egyesület szervezésében. Így Magyarország vezető pénzintézményének, az OTP Bank Északkelet-magyarországi Régiójának debreceni önkéntes csoportja és Mikulása is csatlakozott a programhoz számos ajándékkal.

Fotó: Gyermekváros Egyesület

A Gyermekváros Egyesület adventi missziója a januári vízkereszti vidámsággal zárul, mely során a karácsonyi díszek mellett a jövő évi kívánságokat is elcsomagolják, ezzel is erősítve hagyományteremtő szándékukat.

Gyermekváros Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában