advent

2019.11.26. 09:13

Újra jön a „swing hercege”

Gájer Bálint a Nagytemplomban még nem, előtte azonban már énekelt a tavalyi Virágkarneválon.

20191125 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló ÜNNEPI KONCERTEK DEBRECENBEN - A Gag Management Produkciós Iroda 2019. decemberében rendezendő ünnepi koncertjei bejelentése alkalmából sajtótájékoztatót tart.

Fotó: Kiss Annamarie

A következő hetekben több híresség is koncertezik majd a Nagytemplomban, köztük a „swing hercegeként” ismert Gájer Bálint, akivel az elmúlt években már több alkalommal találkozhatott a debreceni közönség. Az énekes az adventi programsorozat beharangozója kapcsán járt hétfőn Debrecenben. Elmondta, a Debrecen Big Banddel tavaly nyáron a Nagytemplom előtt lépett színpadra, két évvel ezelőtt pedig a Kölcsey Központban láthattuk önálló estjével.

A december 16-án felcsendülő Swing Karácsony először lép ki a fővárosból. Világhírű, ismert karácsonyi slágerek hangzanak el, és az est különlegessége, hogy Gájer Bálint magyar nyelven énekli majd őket. – Be kell vallanom, ez nem saját ötlet, hiszen Bereczki Zoltán és akkori párja, Szinetár Dóra már kilenc évvel ezelőtt hasonló duettlemezt adott ki. Ám míg ők a musical világába kalauzolták el a hallgatóságot, én igyekeztem ezeket a slágereket a swing köntösébe öltöztetni.

Az énekes azt is elárulta, tíztagú zenekarával olyan slágereket játszanak majd, mint a Let it snow, a White Christmas, a Santa Claus is Coming to Town és a Last Christmas. Gájer Bálint szerint a swing mindenkit ki tud zökkenteni a hétköznapi nyüzsgésből és tele van humorral. – Sok múlik azon is, hogy koncertjeimen felvezetőket mondok, melyek segítik a közönséget, hogy jobban bele tudja élni magát egy-egy dalba. A swing Michael Bublénak köszönhetően megőrizte népszerűségét, így léphetek fel olyan nagy volumenű rendezvényeken, mint például az adventi koncert a Nagytemplomban – mondta Gájer Bálint.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában