advent

2019.11.30. 16:42

Közösen készítettek asztaldíszeket Nyíracsádon

Ovisok és iskolások közösen alkottak az adventi kézműves délutánon.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

November utolsó péntekén a helyi Akácliget Óvoda izgatott nagycsoportosai látogattak el a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolába. Az intézmény negyedik osztályos tanulói Szabóné Lóczi Erika és Matilné Bollók Nikolett tanítónénik vezetésével már napok óta várták az apróságokat, készítették elő a karácsonyi asztaldíszek kellékeit. Sőt, még a közelgő Mikulás napra is gondoltak, így egy-egy papírmikulást is készítettek ajándékba.

Szabóné Lóczi Erika tanító néni (balra) Siket Petrával és anyukájával angyalkákat ragasztott | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Családias hangulatban

Az óvodásokat nemcsak az óvónénik, de az anyukák, sőt még az apukák, nagyszülők is elkísérték, így meghitt karácsonyi dallamokat hallgatva, családias hangulatban még ügyesebben alkothattak az apró kis kezek. Matilné Bollók Nikolett, az iskola-óvoda átmenet koordinálásáért felelős pedagógus szerint fontos, hogy a leendő első osztályosok minél gyakrabban látogassanak el az iskolába, hogy már nagycsoportos korukban bepillantást nyerhessenek az iskola életébe. A közös adventi kézműves délután erre is kiváló alkalmat nyújtott.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Tamás Barbara apukájával ügyeskedett a kézműves délutánon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában