különleges meglepetés

2019.11.29. 16:11

Ebesi művész ajándékozta meg Andrea Bocellit

A vak énekes örült az ebesi vak szobrász alkotásának.

Fotó: Shutterstock

Az olasz Andrea Bocelli, jelenünk egyik énekesgéniusza a napokban óriási sikerrel szerepelt két impozáns hangversenyen is a magyar főváros közönsége előtt a Papp László Budapest Sportarénában.

A magyar látássérültek és vakok országos szervezetének képviselői is találkoztak a művésszel, akit megajándékoztak az ebesi képzőművész, Kádár Nagy Lajos kis­plasztikájával. Az énekes örült sorstársa, a Holló László-díjas képzőművész alkotásának.

Andrea Bocelli örökletes zöld hályoggal született, ami egyre erősebben rontotta látását. Tizenkét éves korában egy futball-labda fejen találta, s ennek következtében teljesen megvakult.

Kádár Nagy Lajos adományozó kedve hosszú évek óta ismert. Támogatja az ebesi elemi iskola rajzolásban-festésben legtehetségesebb tanulóit, adománnyal segít szorgalmas hajdúszoboszlói sportolókat. A közelmúltban Rómában tartotta találkozóját a látássérültek nemzetközi szervezete, oda is szánt egy alkotást, amelynek ezt a címet adta: Minden út Rómába vezet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában