Szépirodalmunk kész kabaré

2019.10.09. 18:20

Diákok aranyköpésein nevethetünk Debrecenben

Szórakoztató rendhagyó irodalomórát állított össze Erdei Sándor költő, újságíró középiskolás nemzedékek mulatságos bakijaiból.

Az előadás „irodalomtörténet diákszájon”, amely egy nagyszerű debreceni nyugdíjas magyartanárnő, Sebestyénné Varjú Anna könyvéből (Kancsal múzsa) vette anyagát. A kötet dolgozatokból, feleletekből való humoros fordulatokat, elírásokat, poénos hibákat tartalmaz; az ókori klasszikusoktól Juhász Ferencig, Örkény Istvánig sorjáznak a magyar és a világirodalom költői és írói nevettetően torzító tükörben. A műsor tisztelgés is Sebestyénné Varjú Anna fáradozása és remek humorérzéke előtt.

Az elhangzó szöveganyag rendszerint zajos tetszést arat. Az előadás legközelebb a Freedom Közösségi Ház (Debrecen, Tégláskert, Gázvezeték utca 50.) előadótermében hangzik el október 25-én, pénteken 17 órától.

Gazdag poénteríték vár minden irodalombarátot, érdeklődőt; szépirodalmunk legnagyobbjait (Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Katona József, Madách Imre, Petőfi Sándor, Arany János, Jókai Mór, Mikszáth Kálmán, Ady Endre, Móricz Zsigmond) Erdei Sándor mutatja meg a „görbe tükörben”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában