tárlatvezetés

2019.09.10. 19:24

Pedagógusoknak tartott nyílt napot a Modem

A Modem idén ősszel három kiállítással is várja a gyerekeket.

Fotó: Kiss Annamarie

– Hagyományt szerettünk volna teremteni, s szándékunk tulajdonképpen már meg is valósult: ősszel és tavasszal meghívjuk ide a tanítókat és tanárokat, az óvodai, általános és középiskolai pedagógusokat, hogy beszámoljunk róla, milyen kiállításokat szervezünk az óvodás és iskolás korosztályok részére. Most két olyan tárlatot tudunk bemutatni, melyek izgalmasak lehetnek a gyerekek számára, és bekapcsolhatóak a tanmenetbe: a Panelt, és az inkább az idősebbek szóló Családi okok miatt-ot – mondta Koroknai Edit, a Modem ügyvezetője a művészeti központ pedagógusoknak szánt tárlatvezetésén kedden.

Kiemelte, egy kiállítótér nem egy elefántcsonttorony, nem egy mozdulatlanságba merevedett hely, a Modem meg szeretné mutatni, egy múzeumban akár a mobiltelefonokat is lehet használni. Felhívta a pedagógusok figyelmét a szeptember 28-án megnyíló Csontváry természete című rendhagyó – interaktív – kiállításukra, mely a 21. század legmodernebb technológiáinak felhasználásával hozza közelebb a gyermekeket, fiatalokat a művészethez. A két, már megtekinthető tárlaton Süli-Zakar Szabolcs és Don Tamás kurátorok vezették végig a pedagógusokat.

PtkI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában