moziajánló

2019.09.04. 14:45

Örökre kiirtani a legbelső félelmeket

Maratoni horrorral és háborús eposszal bővül a debreceni mozis kínálat.

Fotó: IMDB

Az országos, és ennek megfelelően a debreceni premierfelhozatal is igen szűk a héten: a magyar mozikba mindössze két friss film érkezik, melyek közül egyet mutatnak be a cívisvárosban. Az Az című Stephen King-feldolgozás második része itt is fut majd, nélkülöznünk pedig egy szörnyű balesetet szenvedő párizsi tűzoltó életét feldolgozó filmet (A tűzön át) kell. Ez viszont még nem minden: a bemutató negyvenedik évfordulója alkalmából nálunk is műsorra tűzik Francis Ford Coppola örök klasszikusa, az Apokalipszis most felújított, újravágott változatát.

Az – Második fejezet

Huszonhét év telt el azóta, hogy a Vesztesek Klubja legyőzte a városukban gyilkoló Pennywise-t, ám Derry lakóinak most újra szembe kell néznie a régi borzalmakkal. A klub időközben felnőtt, szétszóródott tagjai újra összefognak tehát, hogy örökre elpusztítsák a rémisztő bohócot.

2017 egyik legkellemesebb meglepetése volt az Andy Muschietti rendezésében készült Az, melyben a címszerepet alakító Bill Skarsgård még azokban is megfagyasztotta a vért, akiknek egyébként semmi gondja nincs a bohócokkal. A direktor és a főszereplő természetesen a második részre is visszatért, a már felnőtt gyerekeket alakító színészek között pedig olyan sztárokat is találunk, mint Jessica Chastain, James McAvoy vagy Bill Hader. Az első fejezet horrorfilmhez képest igencsak hosszú volt – a gyerekek kalandjain 2 óra 15 percig borzonghattunk –, de a második rész még erre is ráhúz: szűk három órán keresztül izgulhatunk, hogy hőseink végre pontot tegyenek a szörnyűségek végére. Csak bírjuk idegekkel?

Apokalipszis most – A végső vágás

Francis Ford Coppola a filmkészítés poklának minden bugyrát bejárta az Apokalipszis most forgatása során. Munkáját produkciós gondok és a környezeti elemek is nehezítették, de helyzetén a főszereplő Martin Sheen szívrohama, vagy a Kurtz ezredest játszó Marlon Brando súlyproblémája és szövegmemorizálási nehézsége sem javított. A rendező karrierje kis híján ráment a háborús kalandra, de a film végül megszületett, és a mozitörténelem megkerülhetetlen részévé vált, így nem kis öröm, hogy a premier negyvenedik évfordulóján újra nagyvásznon élvezhetjük a darabot felújított változatban, némileg újravágva. A klasszikust 4K UHD minőségben, HDR-technológia segítségével restaurálták, játékidejét pedig a korábbi 145 perces moziváltozat és a 195 perces rendezői változat közé igazították: Willard százados megpróbáltatásait ezúttal 183 percen keresztül nézhetjük.

RA

Teljes lista a Debrecenben futó filmekről

  • A bűn királynői
  • A kis kedvencek titkos élete 2.
  • Aki bújt
  • Angry Birds 2. – A film
  • Apokalipszis most – A végső vágás
  • Az – Második fejezet
  • Az oroszlánkirály
  • Családi vakáció – Irány Ibiza!
  • Halálos iramban: Hobbs & Shaw
  • Jó srácok
  • Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása
  • Volt egyszer egy Hollywood
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában