programok

2019.09.19. 15:32

Kulturális Örökség Napjai: Debrecenben is várják az érdeklődőket

Élő interpretációkkal kapcsolódik a Kulturális Örökség Napjaihoz a Debreceni Református Kollégium Múzeuma és a Szabó Magda Emlékház.

Az első nyitott kapus alkalmat 1984-ben, Franciaországban Történelmi Műemlékek Nyílt Napja címmel szervezték meg azzal a céllal, hogy azok a kiemelkedő, várhatóan széles érdeklődésre számot tartó műemléképületek, amelyek általában zárva vannak a nagyközönség előtt, egy hétvégén nyissák meg kapuikat. 1991-ben az Európai Unió intézményesítette a kezdeményezést és útjára indította saját rendezvénysorozatát Európai Örökség Napok címmel. Az esemény megvalósítását minden országban nemzeti koordinátorok fogják össze.

A több évtizedes múltra tekintő rendezvény és a magyar kultúra előtt tiszteleg a Kollégium Múzeuma és az Emlékház is ezen a napon, azaz szeptember 21-én. A Szabó Magda Emlékházban, 10 órától Abigéllel találkozhatnak az érdeklődők, míg a Debreceni Református Kollégium Múzeumában Huszár Gál várja 12 órától a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában