bábkiállítás

2019.09.16. 14:29

Égig érő történeteket tár fel a kiállítás

A színes tárlat bibliai történeteket és meséket jelenít meg a bábok segítségével.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Tündérlány él közöttünk – e szavakkal jellemezve az alkotót nyitotta meg Kustárné Almási Zsuzsanna kiállítását dr. Bodó Sára, a Gyakorlati Teológiai Tanszék tanszékvezető egyetemi docense.

A szeptember 12-én nyílt Égrejárók című kiállítás alkotóművésze, a játék- és bábkészítő Zsuzsanna – férje Kustár Gábor közreműködésével – arra vállalkozott, hogy a történetekért ezúttal az „égig megy”. A tárlaton ősi és bibliai históriák, mesék kelnek életre a bábjáték „képes nyelvének” segítségével. A kiállításon díszletbe költözött izgalmas bábalkotások által elevenedik meg a teremtés és a karácsony története, Jónás kalandja vagy a legendás mese az árkot ugró legényről. Dr. Bodó Sára a megnyitó alkalmával így mutatta be a művészt és annak kiállítását: – aki belép a kiállítóhelyiségbe azonnal megérzi, hogy itt több van jelen a láthatónál. A bábhoz történet kell, a történet pedig – a bibliai is – életre szeretne kelni. Zsuzsa műveiben, munkája nyomán gyermekek szabadulnak fel a gyógyító játékra, s felnőttek rendülnek meg saját történetükre eszmélve – mondta. A jeles alkalomból Kustár Lídia – az alkotó lánya – is köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta: ahhoz, hogy a közönség tagjai korosztálytól függetlenül mind élvezhessék az előadást, legfontosabb a lélek, amellyel ezeket az élettelen tárgyakat készítőjük és mozgatójuk felruház.

A kiállítás november 3-ig látogatható a Vojtina Bábszínházban.

LB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában