Hajdúk Világtalálkozója

2019.08.02. 08:08

Újra megidézik Bocskai korát Hajdúnánáson

Látványossággal lesz teli Nánáson a péntek, a szombat és a vasárnap, a világ hajdúi találkoznak.

Fotó: Matey István

Augusztus első hétvégéjén rendezik meg Hajdúnánáson a VI. Hajdúk Világtalálkozóját, „…ahol a történelem életre kel” elnevezéssel.

A Bocskai István fejedelem korába történő időutazás pénteken indul. Egy órakor Bocskai életéről tudományos konferencia kezdődik. 18 órakor vágnak neki útjuknak a katonai csapatok a Fürdő utcáról, közben a Köztársaság téren Kátai Zoltán Kossuth-díjas magyar énekmondó, népzenész előadása várja a seregszemlére gyülekezőket. A csatabemutatót és a katonai csapatok felfogadását követően 20 órakor rajtol a fáklyás felvonulás a Köztársaság térről a Fürdő utcára.

Harci bemutatók és koncertek

Szombaton 10 órakor kezdődik a Hajdú próba és csatabemutató a Hajdúnánási Gyógyfürdő rendezvényterületén. 13 órától zenés műsorok, köztük Varga Miklós, majd Anna Maria Adamiak és a Chorea Antiqua koncertje szórakoztatja a közönséget. Ezek után hagyományőrző katonai csapatok csatabemutatója, Mónus József íjászbemutatója, majd a Csíkszéki Mátyás Huszáregyesület lovas bemutatója lesz, a nap végén pedig Dánielfy Gergő és az Utazók koncertje zárja a napot. Vasárnap a 10 órakor kezdődő csatabemutatók után 14 órakor a Tarnai Rock Band, 16.30-kor Merényi Ákos lép fel. 19 órától a Csík Zenekar koncertje zárja a rendezvényt.

FA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában