helyi kultúra

2019.08.23. 08:56

Új szoborral gazdagodott a templomkert Polgáron

Eddig egy lakóház előkertjében volt a szobor, a lokálpatrióta egyesület kezdeményezésére került új helyre.

Fotó: Csőke Vivien

A Római Katolikus templom melletti területen több szobor is megtalálható, Szent István szobra, Szent László szobra, illetve egy kereszt is. Ez a gyűjtemény bővült idén egy Mária szoborral. Az említett szobor az évek során egy lakóház előkertjében állt a Kolozsvári utcán és a Polgári Lokálpatrióta Mozgalom Egyesület kezdeményezésére újították fel közösségi összefogással.

Az avatóünnepségen Mecsei Dezső, a Lokálpatrióta Mozgalom Egyesület elnöke megnyitójában ismertette az értékmentés történetét. Az ünnepségen egy időkapszulát is elhelyeztek a szobor lábánál a jövő számára. Az időkapszula tartalmazott néhány aznap megjelent napilapot, a helyi PolgárTárs újság aktuális számát, pénzérméket és a szobor történetéról egy rövid leírást, hozzácsatolva az adományozók névsorát. Az időkapszula elhelyezését követően Olajos Istvánné, a Polgár Városért Alapítvány elnöke is szólt pár szót, majd következett a szobor leleplezése. A köztéri alkotást Maga László plébános megáldotta.

Csőke Vivien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában