kezdődik az új évad

2019.08.21. 18:25

Minden(ki) marad a régiben a Csokonai Színházban

A korábbi tervektől eltérően a következő évad végéig a régi kőszínházi falak között játszik a Csokonai Színház társulata – jelentette ki Papp László polgármester a teátrum szerdai évadnyitó ülésén.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Hozzátette, a 2019/2020-as színházi évad végét követő nyári szünetben költözik majd a társulat, ami részben meg is könnyíti a színházi munkát. Papp László azt is elmondta, 2020 közepén remélhetőleg elsőként a Latinovits Színház fejlesztése indul majd el, eltérően az alig két hónapja bemutatott fejlesztési programtól.

Gemza Péter színházigazgató a Csokonai Színház nyári szakmai tevékenységéről és a következő évad terveiről is beszélt, valamint bemutatta a társulat öt új tagját.

Nem a mennyiség, hanem a minőség jegyében telt a Csokonai Színház nyári munkája – tudtuk meg a társulat szerdai évadnyitó ülésén Gemza Péter igazgatótól. A teátrum vezetője kiemelte a Kisvárdán bemutatott Padlást, a Campus Fesztiválon elért óriási közönségsikert, valamint a Légy jó mindhalálig szimfonikus koncertszínházi előadást a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Erős őszi kezdés

Gemza Péter arról is tájékoztatott, a következő évad izgalmasan indul, hiszen szeptemberben a Lear című előadással részt vesznek a Vidéki Színházak Fesztiválján, valamint szintén erre a hónapra datálható a Pál utcai fiúk bemutatója és a Transz/Missziók Nemzetközi Vándorfesztivál is, ahol színészeink nem csak Debrecent, hanem Magyarországot is képviselik.

A Csokonai társulata dedikált programmal készül a következő Magyar Dráma Napjára, emellett a Magdafeszt előkészületei is folyamatban vannak. Gemza kezdeményezésére a vidéki színházak életében először a Csokonai jelenik meg rendszeresen saját bloggal hazánk egyik legnépszerűbb színházi médiuma, a szinhaz.org felületén.

Gemza Péter bemutatta a társulat öt új tagját is, így ettől az évadtól Horváth Juliannát, Herczeg Tamást, Lehőcz Zsuzsát, Takács Dánielt és Gelányi Bencét is a debreceni teátrum színpadán láthatjuk majd.

Papp László polgármester arról is beszélt, hogy a közeljövőben kiderül, egy vagy két társulata lesz-e Debrecennek, hiszen terveik szerint a Csokonai a tradicionális, míg a Latinovits Színház a kortárs színjátszásnak ad majd otthont.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában