modellezés és foci

2019.08.27. 17:51

Kowalsky: a Komádiban töltött gyermekévek a mai napig meghatározzák az életemet

A Kowalsky meg a Vega zenekar frontembere 14 éves koráig élt Komádiban, majd Békéscsabán folytatta a középiskolai tanulmányait sporttagozaton. Később a fővárosba, majd 15 évvel ezelőtt Délegyházára költözött a családjával.

Fotó: Rozsik Rita

– A legkedvesebb gyerekkori emlékem Komádiból a modellezés és a futball. A szemközti szomszédom, Szabó Laci (Isten nyugosztalja) hajómodelleket készített, nála láttam először ilyet. Annyira megtetszett, hogy én is ezzel kezdtem foglalkozni, a hobbim lett a makettezés. Emlékszem, ahogy a kertünk végében, pici gyerekként teljes fatömbből készítem a hajtótesteket – idézte fel emlékeit a Balázs Gyulaként született énekes, hozzátéve, hogy manapság már nem jut ideje ezzel foglalkozni. A sportot nagyon szerette gyerekként is, főleg a focit. – Nyáron az utcánkban összejöttek a gyerekek és a felnőttek, és két csapatot alkotva, véget nem érő meccsek kezdődtek.

Balázs Gyulának sok ismeretsége származik Hajdú-Biharból, Komádiban él a legtöbb családtagja. Ma már nem igazán jár a városban, az öccse és a szülei is körülbelül 20 éve elköltöztek innen. – Többször jártam a településen, míg a szüleim is itt éltek. A rokonokkal pedig sűrűbben találkozom úgy, hogy jönnek a zenekar koncertjeire – fejezte be Kowalsky, aki szerint különleges alkalom volt az aznapi koncert, hiszen a szívében mindennek a gyökere Komádiból indult.

Fotó: Rozsik Rita

Rozsik Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában