Pocsaji Betyárfesztivál

2019.08.04. 14:38

Két napig tartott a „betyárvilág” Pocsajban

A főzésé, a koncerteké volt a főszerep, de azért a betyárok is bemutatták tudásukat.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Az idén már pénteken és szombaton is bulizhatott a falu legnagyobb rendezvényén, a Pocsaji Betyárfesztiválon az, aki szereti a szórakozást, a sztárokkal való találkozást. A Pocsajba látogató mindkét napon talált magának programot: a gyerekek vidámparkban múlatták az időt, a finom falatokra vágyókat az étel-italos sátraknál várták, de a népi játékok kedvelői is ügyeskedhettek. A színpad mellett lufibohóc hajtogatott lufiból különféle figurákat.

A népzenétől a diszkóig

Fiataloknak és az idősebb korosztálynak megfelelő énekes is fellépett, de láthatóan sokaknak „bejöttek” a sztárok: Kis Grófo, Curtis, a Desperado, az UFO, a Neoton Família, a V-Tech – csak néhány név a sok fellépőből. Természetesen hagyományőrzők is voltak, hiszen a betyárok – mivel a fesztivál ezt a nevet viseli – nem maradhattak el. Herbály András betyártanodájában elleshették a betyárok fortélyait az arra kíváncsiak. Hozzájuk csatlakoztak a csikósok is, ők is bemutatót tartottak lovaikkal. A betonpályán amatőr erős emberek versenyeztek súlyok emelésében. A népzenének is hódolhattak, akik a Berettyó Népzenei Együttes, a nagykereki énekkar és néptánccsoport előadását látták, itt ének és citeraszó szállt, néptáncosok léptek fel.

 

A szombat ébresztővel kezdődött 6 órakor: a falu utcáit szekérrel járva énekeltek a fiatal lányok, hívogatva ezzel a sportpályára mindenkit. A délelőtt kezdődő főzőversenyen nevezhettek betyáros ételekkel: 12 csapat gondolta, hogy versenybe száll. Érdemes is volt, ugyanis a fődíj egy erdélyi utazás volt a nyertesnek, akik a Kétegyházi Fakanálforgatók lettek.

Napközben a sztárok szórakoztatták a közönséget, két színpad is helyt adott a fellépőknek. Az esti tombolasorsolást is sokan várták, hiszen rengeteg értékes nyereményt sorsoltak, fődíjként egy étkezőgarnitúrát, melyet Tóth Vanda és családja vihettek haza. A késő éjszakai órákban az elmaradhatatlan tűzijáték zárta a fesztiváli napokat.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában