Tisza-tavi Vágta

2019.08.04. 10:45

Eső mosta el a vágta döntőjét

Hat lovas is indulási jogot nyert a Nemzeti Vágtára Tiszafüreden.

Fotó: Bekecs Sándor

Kellemes nyári időben kezdődött meg az idei Tisza-tavi Vágta augusztus 3-án. A felnőtt- és kishuszár-futamok mellett egésznapos gyermekprogramokkal, kézműves ételekkel és italokkal, fogathajtó versenyekkel és színpadi műsorokkal is várták az érdeklődőket.

A kora délutáni előfutamokon két kishuszár- és három felnőttversenyt rendeztek. Előbbieknél Újkigyós lovasa, Makoviczky Martin és Hernádnémeti versenyzője, Éles Virág ért elsőként célba, míg az utóbbi futamokon az újfehértói Garai Richárd, a gyömrői Bálint Denis és Baja lovasa, Németh János volt a befutó. A későbbiekben „Sztár” fogathajtó versenyt is rendeztek, melyen egy tapasztalt hajtó egy köztiszteletben álló személyt segítve ment végig a hivatalos versenypályán.

 

Az időjárás azonban nem kedvezett a közönségnek, hiszen a heves esőzés miatt a délutáni döntőket már nem tudták megtartani, ezért a már említett öt lovas és zöldkártyával Tiszafüred lovasa, Gyöngy Tamás jutott az októberi, budapesti döntőbe.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában