kastélykerti esték balmazújvároson

2019.08.19. 12:05

A Kastélykert nagyszerű helyszín a mulatozásra

Nemcsak a balmazújvárosiak, hanem a környező települések lakói is jól szórakozhattak.

Fotó: Kovács Péter

Színes programokkal várták az érdeklődőket Balmazújvároson a Kastélykerti Estékre. Csütörtökön még csak ismerkedtek a régi-új helyszínnel, a Kastélykerttel a zenekedvelők. Az est fénypontja egyértelműen a népszerű elektronikus zenei együttes, a New Level Empire volt. Pénteken délelőtt a gyermekek szüleikkel együtt játszva tanulhattak, mind a népi játszóparkban, mind a történelmi bábelőadáson.

Este az Animal Cannibals és az Irigy Hónaljmirigy koncertjén nehéz megtippelni, hányan voltak, de az érdeklődők szinte teljesen ellepték a városközpontot. Szombaton az Anyaolimpia mozgatta meg a városlakókat. Gyermekek és szüleik egyaránt jól szórakoztak a versenyen. A hölgyek és anyukák versenyeznek, a férfiak pedig szurkoltak a csapatoknak.

Kitüntetések, elismerések

Délután kiderült, szintén egy új helyszínen, a házasságkötő teremben, hogy a képviselő-testület kiket jutalmaz a városi díjátadó ünnepségen. Az év sportolója címet a Balmazújvárosi Női Kézilabda Klub ifjúsági csapata kapta, amely a 22 mérkőzéses másodosztályú bajnokságban 43 ponttal zárt az élen, és a csapat irányítója, Zavaczki Boglárka szerezte a szezon legtöbb gólját. A Hornyák Lajos által irányított csapat több játékosa a felnőtt együttesben is letette már névjegyét. Balmazújváros Városért kitüntető címet adományoztak Szabó Zoltán vállalkozónak. A vállalkozás segíti a civil szervezetek programjainak, rendezvényeinek megvalósítását, lehetőségeihez mérten támogatja Balmazújváros sport- és kulturális életét. A ,Balmazújváros Szolgálatáért elismerést Tar Józsefné nyugdíjba vonuló óvodapedagógus vehette át. A pontosan 40 éves szolgálatot teljesítő pedagógus élete legfontosabb szabályai között szerepel a következő gondolat: élj mértékkel, mindennap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset. Balmazújváros Díszpolgára kitüntető címet Németh István volt országgyűlési képviselő kapta. Közel 50 évet élt Balmazújvároson, melyből 20 évet fizikai, 30 évet pedig szellemi dolgozóként a termelőszövetkezet elnökeként töltött. Munkássága alatt 1989. március 15-én Balmazújvárost városi rangra emelték.

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában