Ifjú Zeneművészek Nyári Akadémiája

2019.07.03. 13:17

Világhírű művészektől tanulhatnak a fiatalok

Húsz országból csaknem kétszáz fiatal érkezik idén a Magyarországon egyedülálló zenei rendezvényre.

Fotó: Kiss Annamarie

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara július 14-23. között már tizenkilencedik alkalommal rendezi meg hagyományos nyári programját, az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáját, amelynek során a mesterkurzusok mellett ezúttal is újjáalakul a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész-karmester irányításával. Az európai országokon kívül továbbá számos más országból mint például Hongkongból, Indonéziából, Egyiptomból és az Amerikai Egyesült Államokból is jelentkeztek fiatal tehetségek a nyári akadémiára. A tizennégy hangszeres és énekes mesterkurzus mellett zenekari játékra – a hárfától a vonós- és fúvóshangszereken át az ütőhangszerekig – csaknem húsz hangszeren várják a fiatalokat a Zeneművészeti Karon.

Mesterkurzusok profiktól

Nagyhírű hazai és külföldi művészek tarnak a diákoknak 5-10 napos mesterkurzusokat, melyek intenzív zenei és hangszeres képességfejlesztést, elmélyült művészi, hangszeres munkát garantálnak. Most először kapcsolódik a munkába Hans de Jong világhírű szaxofonista, Manel Ramada spanyol ütőhangszeres professzor valamint az oboa mesterkurzust Sanja Romic fogja tartani, aki a belgrádi szimfonikus zenekar első oboistája.

GyT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában