Campus Fesztivál

2019.07.21. 08:49

Több száj többet dumál

Eltérő nemzedék, közös stílus – Krúbi, illetve a Bëlga is fellépett a Campuson.

Fotó: Kiss Annamarie

A „kósza halandók” talán nem is hallottak Krúbiról, aki az áprilisban megrendezett Fonogram-díj-átadón az év felfedezettje és a legjobb raplemez díját is bezsebelte. A 25 éves YouTube-sztár videói milliós nézettséggel futnak, sikere pedig az őszinteségen alapszik, ki meri mondani, amit mások nem, ezzel növelve napról napra rajongó- és követőtáborát. Polgárpukkasztó, valamint vulgáris szövegei és a „szomszéd srác” stílust hirdető Krisztián belopta magát a fiatalok fülébe.

 

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az idei Campus Fesztivál első napján a Pepsi Music Hallban a koncert kezdése előtt a tömeg ordítva skandálta a rapper nevét. Majd az első sorokban előkerültek a telefonok, s a fiatalok az első daltól az utolsóig kívülről tudták a szövegeket. S Krúbi sem fogta vissza magát a színpadán. Fellépés előtt sikerült mikrofon mögé állítani az ifjú zenei titánt; nem volt túl bőbeszédű, de annyit biztosan megtudtunk, hogy az ugrálás és a csúnya beszéd nem marad el.

Jellegzetes darabok

Krúbi a hasonló – zenei – eszméket képviselő Bëlga előtt állt közönség elé az elmúlt hónapokban, így hát ha már ők is felléptek a Nagyerdő fái alatt, megkérdeztük, gondolkodnak-e közös produkcióban.

 

– Sok közös számunk van, csak túl jók, és nem akarjuk kiadni azokat – viccelődtek a srácok, akik napszemüvegben, rikító melegítőben, valamint a színes feliratos sapkában sokadik alkalommal énekeltették meg a debreceni közönséget.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában